Pages

Sunday, July 5, 2015

Perkembangan terbaru

Posted by ika sulaika at 6:09 PM 0 comments
Assalamualaikum semua


How your day?

Dah lama aku tak menaip dekat blog ini. Last taip dulu pun zaman tingkatan 4. This just simple update from me lah. Apa yang tak mampu bertaip dulu , aku taip dekat sini.

We start with 2014 while me in Form 5

Kehidupan yang serba serdehana. Pelajaran tak pandai mana tapi bole lah dari tak ada. Percubaan hanya dapat 2A. Kalau tak silap dalam subjek MATEMATIK MODEN dan PENDIDIKAN ISLAM. Poor me. aduhai. Dan masa SPM aku dapat result yang sangat biasa biasa. Tak ada apa yang perlu di bangga kan sebab result tak hebat macam kawan lain.

PENGALAMAN MANIS

Sangat banyak yang diceritakan kalau nak sebut pasal kenangan manis sebab ia sangat lah precious! Satu perkara yang tak kan pernah kelat nya dalam hati bila semua pelajar 5 ANGGUN batch 1997 2014 sangat bersatu hati. Everywhere selalu together. Tak kesah lah kemana pon. Kalau tak ada motor nak konvoi , mesti usahakan jugak sampai semua orang boleh ikut kiteorang konvo. Heaven nya tika tu. Semua bersatu hati.

PENGALAMAN PAHIT

Still banyak pengalaman pahit yang aku lalui sampai rasa please jangan muncul lagi. Aku tak sanggup nak menghadap tapi siapa lah aku nak lawan takdir. So i through it with happy. Result aku teruk. Pengetua berucap kat depan , aku menjejes air mata. Aku pernah kene malukan depan depan oleh seorang cikgu yang dirahsiakan namanya atas sebab peribadi depan junior aku. Dan aku diperlihatkan sangat tidak bagus dalam segala hal. Pahit doe. Tapi takpe. Dugaan hidup. Orang tak kan cakap kalau benda tu tak betul. Mungkin betul lah kod.

Then i tell u abaout what happen to me masa 2015 januari sampai sekarang.


Lepas habis spm , aku pergi bercuti dekat cameron highland dengan jiran jiran aku. 2 hari 1 malam. best. kemuduannya lepas berehat sehari dua dekat rumah , aku pon kerja dekat satu kedai RM2 selama sebulan setengah. Alhamdulillah ada duit sikit nak tampung hidup. Nak beli benda yang tak pernah beli. Tapi aku tak tahan kerja situ sebab terlampau bosan. So aku berhenti kerja pada 11 januari 2015.

Pada kesokkan harinya , aku pergi interview dekat sebuah kilang dekat skudai iaitu FLEXTRONIK SKUDAI. Gaji lumayan. Tempat mewah. Infrastruktur dia pon pehhhh. Yang paling best ramai budak Bandar Tenggara dekat situ. Geng geng aku memang kerja situ. Dieorang masuk seminggu awal beramai-ramai. Aku pulak masuk seminggu lepas tu. Kilang tu macam bapak aku punya. Bajet bapak aku ada saham kat situ doe. Kilang nya besar! mewah! tapi makan gaji. brrr. Yang paling best , aku tak jadi operator doe. Jadi QUALITY CONTROL (QC). Ko mampu? hahahaha. Ramai kawan aku jadi qc darijadi operator. Yang lagi best nya, aku qc dimention. kerja dalam office. Ada acon tapi 12 JAM arr. kematu bontot.

3hb mei aku berhenti kerja sebab 5 mei aku telah pon daftar untuk masuk tingkatan 6. Mula-mula serious aku tak suka form 6 sebab nak masuk U. Tapi tak dapat upu. KYPJ pulak aku cancel last minutes. So pilihan terakhir adalah form 6. 3 minggu orientasi dan sekarang dah sebulan belajar. Semalam pulak aku dah sah jadi calon stpm SMK BANDAR TENGGARA dengan pakej GEOGRAFI DAN SASTERA. Dan subjek kegemaran setakat ni adalah PENGAJIAN AM.

Macam poyo poyo je kan penulisan aku. Takpe. Kenangan.


 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal