Pages

Saturday, August 24, 2013

Irine Nadia Marcello's blog

Posted by ika sulaika at 12:14 AM 0 comments



Hye guys , 

Blog Irine nadia memang meletop pada aku. Kalau boleh dan .... mesti boleh lah , aku nak ikut macam irene. Blog dia complete tentang cerita dia dari tingkatan 4 sampai lah jadi ibu. Benda yang dia update pon sejarah hidup yang penting. Yang boleh mengambarkan diri dia. So , ituh baru nama nya diary ! Benda yang remeh temeh tak payah tulis *macam sekarang nih aku tengah buat* ... dah dah dah malas nak update bende remeh temeh ni *eksennn*

Galeri Irine nadia 16-21 tahun

 http://3.bp.blogspot.com/_gyGAi3CwcRY/STo6kXEN7RI/AAAAAAAAAkM/tyTsQmiCpQo/s320/DSC00365+copy.jpg

16 tahun (aliran akaun)

http://1.bp.blogspot.com/_gyGAi3CwcRY/S1vY3DW33vI/AAAAAAAACTo/T-wjed5czQQ/s640/10633_1271684834474_1300497451_7808.jpg

17 tahun (aliran akaun)

 http://4.bp.blogspot.com/_gyGAi3CwcRY/TOh-O5Be7YI/AAAAAAAADJY/XkwKODcFg2s/s640/IMG_8857+copy.jpg

18 tahun (dah ade pakwe) (mascoom)

http://2.bp.blogspot.com/-wGyTAq003Yk/TtShZ6qqgcI/AAAAAAAAEGg/V30jM06yQzc/s640/380818_293644130670552_118538314847802_1046879_1517057925_n.jpg

19 tahun (dah bertunang)

http://1.bp.blogspot.com/-TCMKPHJIAYU/UHFMaH23JmI/AAAAAAAAFQo/b8ekSGKCWa0/s640/IMG_8894.JPG

20 tahun (dah berkhawin)

http://2.bp.blogspot.com/-Xe2xWAc-C00/Ugii7rp6syI/AAAAAAAAGTQ/dnL7PxApphU/s640/photo.JPG

21 tahun (ibu muda)


Lengkapkan ? Dari cerita tentang dunia remaja .. kemudian beransur kepada lebih matang even dia masih remaja lagi ! Aku memang ngaku lah , irine memang seorang yang matang fikiran , berdikari , ada matlamat walaupon manja nya memang tak hilang dari dulu kini dan selamanya.


Tuesday, August 20, 2013

Akal pendek , tangan panjang = bangang

Posted by ika sulaika at 9:02 PM 0 comments


Hye guys , 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1393_555267641203634_1060956072_n.jpg

Eiii tak mandi lagi dah nak update blog. Hehehe relex , esok aku tak masuk sekolah sebab aku kene pergi SMK Taman Putri untuk sekali lagi sesi dokumentari ! Rindunya aku nak buat sesi dokumentari ni. Kali ni aku berjanji , aku akan gigih buat kerja ni dan tak akan usha lelaki hensem lagi macam mac lepas -_- K . dah . Tadikan , gigi aku kene tampal ! 2 biji gigi wei. Sakit tak payah cite lah. Kalau boleh aku nak mesinkan muka 2 nurse yang bajet bagus tadi. Sakit pulak hati kita~ Tanya elok2 jawab kasar2. Apenih :o Konklusinya , dah dewasa bukan tiket always right k ! 

Semalam rumah aku kene rompak dengan mamat2 bangang. Malas nak hurai. Cuma aku nak nasihatkan akal pendek janganlah panjang tangan pulak. Apa kau tak nampak jalan lain ke nak peroleh duit. Nak senang sekarang , aku nak tengok akan datang kau senang ke tak. Wahai tangan panjang , Jadi orang tuh kalau boleh jangan lah buat kerja bengong2. Kau tak tau betapa berharga nya DUIT untuk family aku. Aku bukan macam anak orang kaya kat malaysia nih. Beratus ringgit hilang pon celah gigi je. Beratus ringgit hilang pon boleh korek hidung lagi. 

Sekarang aku tengah cakap pasal kau. Tak payah banyak cekadang. Duduk . diam dan baca. Kau terdesak nak pakai duit aku untuk beli kemewahan. Sedangkan aku terdesak nak pakai duit sendiri untuk keperluan. Kau ambik duit aku. Kau guna. Kenapa kau nak curi duit orang berekonomi rendah ? kau buat apa duit tuh. beli mercun ? beli handphone ? beli spender ? 

Aku nasihatkan ... kau buat lagi , kau akan rasa nanti 




Saturday, August 17, 2013

Wataks Dunia sixteen years young

Posted by ika sulaika at 6:30 PM 0 comments


Hye guys ,


Semalam my bestie myrafy datang rumah. Perancangannya nak jumpa kawan lama weall shaikh haziq. Aku ajak shaikh datang raya dekat rumah and dia raya :) Rancangnya , aku ajak myrafy lepak sama-sama dengan shaikh. Tapi .. myrafy tak boleh datang cepat sangat. Shaikh pulak nak pergi open house kawan kepada kawan dia. So , both of them tak dapet nak bersua. Around jam 4 gitulah , myrafy online dekat rumah aku. Tetiba shaikh hantar chat.

Buat perancangan balik. Dalam beberapa puluh minit lepastu Shaikh datang. Assalamualaikum ikaaa~. Tanjat mak noks. Kelam kabut weall cari tudung. Tudung aku mana , tudung ?. Sepanjang pukul 4 sampai 6:30 asyik pung pang pung pang je. Weall cerita pasal pekembangan seri pinang, dia pulak bukak cerita pasal sekolah baru dia tuh. Ada sesiapa dari vokey batu bahat ? kenal tak budak shaikh ni ? hehe dia ambik jurusan elektrik.

Malam sebelum dia datang rumah , aku ada chat dengan dia. Itu pon kebetulan terjumpa facebook dia. Fb dia macam chipsmore tau ! Aku ada cakap nanti kita ambik gambar err ^^ . HAHA. Bukan apa , lepasni dia dah nak balik Hostel dia. Dah tuh bila nak jumpa lagi ? Raya tahun depan lah nampak nya. Jadi aku buat lah perancangan nak ambik gambar bertiga. Lagipon aku rapat dengan budak shaikh ni dari form 2. So , kitaorang pon berselca tiga orang. Tapi .... shaikh malu-malu pulak nak ambil gambar. Huahua. Yelah , dia sorang je lelaki. Weall perempuan.

Selca tiga watak kwan sampai tua part 1with Myra Fiqah and Shaikh Haziq.
 
 
 Watak-watak yang menjayakan hari semalam :*
 
Amira Afiqah binti Eswandi
   
  
Sulaika Mohd Yazid *owner iniminniemanymouth lah*
   
 

Shaikh malu-malu XD . Lepastuh kene paksa dengan aku. Siapa suruh sorok-sorok kan? Dah lah esok nak balik hostel. Raya tahun depan baru jumpa lagi agaknya -_-
Ika vs myrafy vs shaikh

    
 
Shaikh !!!!!!!!!!! tahun depan raya lagi ! make sure dah ada awek . eh ?

***
Semalam mak ada buat kek. Kek yang macam kat kedai ;D. Lepastu ila tukang mendekoratenya dan .... aku ? photag nya !

Homemade by emak n decoration by ieyla suhaila
   

Friday, August 16, 2013

My Aidilfitri

Posted by ika sulaika at 11:06 PM 4 comments


Hye guys ,


Selamat hari raya uall*tak lambat lagi mungkin*. How your eid ? Best jumpa sanak-saudara? tok nenek buyut opah ? Dah minta maaf dekat mummy daddy ? Dah bagi duit raya ? Ke ... dah dapat duit raya? Haih , kepoh punya budak -_- . Tehee dah konvoi ? Dah pergi rumah terbuka ? apa .. sudah ?! untunglah~

Dear beauties and metroseksual-boy, aku tengah tengok the fast and furious : tokyo drift . Tetiba. Mukadimah yang hangus kan. Ok , let begin ! Eh , tak boleh menaip ni. Aku nak nengok Fast furious tokyo. Jap lagi aku sambung taip. 

***

Aku balik Inas masa petang raya. Dan esoknya , weall menukar persalinan warna ...

 *drum sound*

dung dung dung

boom

dung

baaaaaaaaaaaaaaaa

HIJAU uall ~

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/p480x480/1005675_444115399021219_997075066_n.jpg
 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/581805_510779912332334_853970326_n.jpg

Every years weall ... family , family kakak mak and family abang mak akan lawan ! Baju Family yang mana paling meriah dan cantik. Sooo the winner will become the family of the aidilfitri 201x. Cengituuu~. So diaorang ni calon-calonnya.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1149022_510787318998260_324643851_n.jpg

Family abang angah [cousin aku ^^]

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1185118_510786855664973_733658214_n.jpg

Family kak uda [cousin aku ^^]

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/999447_510786702331655_437599788_n.jpg

 Family cik isham [abang mak]

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/1157445_500778186676976_1519635865_n.jpg

 Family kak meli [cousin aku ^^] tapi kat perak lah pulok -_-

Di pagi raya ....

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1170790_510779785665680_1193569684_n.jpg https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/971408_510779038999088_1760309727_n.jpg


 Dan pemenang nya ....... aku tak tahu -_- maybe cik isham kod. HAHA. Pada tengaharinya , ayah cakap weall balik sembrong yaaa.Nanti tak sempat nak jumpa atuk. And i was like what is this ? You said tahun ni raya inas. Tahun lepaskan dah sembrong. But i akur. Lagipon aku dah tanam azam nak beramah mesra. Weall packing barang before balik sembrong.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/557990_510783122332013_1906478189_n.jpg

muka nak balik kampung cengini

 Bila dah sampai kampung .. tak buat kerja lain. Terus tidor sampai petang haha. Anak dara apekah. Aktiviti aku cuma baca novel and tengok tv je :'( tak ada kawan dekat sana. huhu. Esok petang terus balik inas lagi ! yeahhh . dekat sana pon tak ada kawan tapi rmai budak kecik. Berbelas-belas ! walaupon aku tak suka sangat dengan budak , tapi dengan theyall .. i ok je noks. Dah terbiasa. Siap mandikan lagi. Dan kadang2 aku terasa macam bakal jadi kak uda pulak haha. Asyik marah budak !

Haish paham bahasa tak akak cakap apa ?
degil nih. nak kene cubit ke ?
nih kenapa kacau adek tidur ?
nanti !! sikat rambut dulu ! sini !
kaki dia ni jahat ! nak potong je !


 https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/59330_510784652331860_750425228_n.jpg

 Balik inas uall !! im happy. Sampai raya ke-6 ada dekat sana. Yang bebudak kat sana hyperactive u know. haha....

 https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/601431_510790275664631_285782781_n.jpg https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/1146734_510788908998101_1576382202_n.jpg https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/998240_510790558997936_2141525943_n.jpg


 ***

Hari ke tujuh pulak .. aku nak berkonvoi dengan kawan-kawan. Beraya sakan nampak. Tak ingat lagi homework. Dan sememangnya , aku belum buat lagi -_- .

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1150259_555267837870281_128989253_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/p480x480/1006316_555267384536993_1071728262_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1150240_555267587870306_577124500_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1186240_555267554536976_1869852653_n.jpg



https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/1150299_555267334536998_1265674391_n.jpg

 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/998063_511650285578630_332262100_n.jpg

Kiteorang 8 orang hahaha ... Masa nampak polis tunggu , kelam kabut semua merempit. Haha gerun wei. polis asyik nak jaga je. Nampak orang yang tak pakai helmet mesti kene tahan. Aku dah pernah kene dulu dengan icha. Fobia sampai sekarang. Tuh yang masa nampak polis tu ...

pecut je icha . pecut je !!! *padahal banyak kereta*
Icha pon pecut je huahua ...

Nampak polis je mesti press motor laju2 . Polis pernah kejar kiteorang wei kat tengah2 jalan -_- . Tu yang fobia.

Kau nampak polis tak kat depan sakan tadi ?
eh ada polis ke? alamak , tak perasan. Aku dah lah bawak main2 tadi.
Lepas ni lalu jalan dalam

 Malam ni pulak akan ada majlis open house 2/8. Busy-busy. OK dah siap taip ! start taip dari pkol 10:30 uall. Pkol 2 baru siap taip haha. Bukan salah aku yaa. Sambil taip .. sambil tengok tv , layan orang raya sekejap , copy gambar satu persatu , chatting 6 orang ! k . Aku dah penat . Daaaaaaaaaa~

Hari ni busy giler ....


 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal