Pages

Sunday, October 27, 2013

Siapa Veren Lee

Posted by ika sulaika at 6:31 PM 0 comments


Who is veren lee ? She is ....

http://distilleryimage8.s3.amazonaws.com/567d00c630e611e3895d22000aeb0b72_8.jpg

She is Veren Lee from Indonesia. I think she is pure chinese but live in that country. Actually i was follow her blog since July hehehe. I am adore with her because she is fashionista blogger since 12 y/o. Yeah repeat 12 y/o. And now sixteen u guys ! Sebaya dengan aku

http://farm6.staticflickr.com/5466/10226749183_6cd65dc3cd_z.jpg 

http://distilleryimage2.s3.amazonaws.com/33dc7ad0f9bc11e2bd8822000a9d0df8_7.jpg

Blog dia guna 100% english dan dari situ aku boleh belajar Bahasa Inggeris. Yang aku tahu lah kan , dia review product-product macam pakaian , kasut , aksesori , beg dari suatu butik atas permintaan owner butik sendiri. Sebab tu lah entry dia banyakkk sangat about fashion. 

http://farm8.staticflickr.com/7383/9634542719_5352e3570a_z.jpg

So do you wanna contact her ? here you go !!!

If you have questions, sponsorship / advertisement offers, collaborations, etc. please contact her through :

e-mail : verenlee@gmail.com
Blog
twitter
tumblr
formspring
facebook (I don't accept every friend requests, just to inform you if I only have one facebook, the others are fake)
youtube
chictopia
lookbook
whatiwear

http://farm8.staticflickr.com/7364/9262769018_3747e256f5_z.jpg


Veren Lee. 30 July 1997. Currently a 11th grade student. From Indonesia. 
I'm an active, cheerful, enthusiastic, and a proud Leo girl.
My life revolves around yummy food, pretty clothes and shoes, good books and nice comics, romantic korean dramas, pop &k-pop music, and other interesting stuffs.

if you want to know more about me, just ask me anything on formspring.

Saturday, October 26, 2013

Cover song in keek with blogger Raudhah Syafiqah

Posted by ika sulaika at 12:46 PM 0 comments



Ika Yazid VS Raudhah Syafiqah

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/547221_598474860198444_1921468618_n.jpg  https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/1384357_598475073531756_93347762_n.jpg https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/1384357_598475073531756_93347762_n.jpg https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1375109_598475296865067_754273122_n.jpg
    
24 Oktober 2013

Bersama classmate aku Si Odah masa tunggu kelas Biology 
Thanks Raudhah sebab buat aku masuk keek kau huahuahua





For more video please check it out here .... --> CLICK


Thursday, October 17, 2013

Background dalam entry dan tutorialnya

Posted by ika sulaika at 5:36 PM 2 comments





Hai aku saja taip entry ni sebab nak cuba letak background dalam entry.Finally berhasil walaupon dah setahun mencuba -_- eksited bro !!!

Korang nak jugak ? meh cuba tutorial ini ...

new post > html > paste kod dekat bawah ni

<div style="background:url(Link gambar disini) repeat;">
Taip segala entri untuk blog anda disini.
</div>

Nak cari link gambar ?

arahkan cursur dekat satu gambar > right click > view image > copy url (dekat atas sekali)


good luck <3



Monday, October 14, 2013

5 things about me that people do not know

Posted by ika sulaika at 2:30 PM 0 comments


me in 2011 or 2012. which one yaaa ? i dunno

Kadang2 orang yang paling kita rapat pon tak tahu kita macam mana sebab hanya kita seorang yang tahu diri kita. Pernah dengar konsep pendam atau sembunyi? yaaaaa. Mungkin konsep tu 30% dalam diri aku hehehehehe. Kadang-kadang jugak , kita sendiri pon tak paham dengan diri kita. Kelakar. Yang pasti Dia kenal dengan diri kita.

Orang tahu aku macam ni macam ni tapi orang tak tahu yang macam ni macam ni tuh ade macam tuh macam tuh. hahaha. And akhirnya orang akan cakap 'oooooooh..'

1. Pendiam

Nak gelakkan ? hahaha. Aku pon tak percaya yang aku ni pendiam.OK sebenarnya more kepada pendiam bila tak kenal atau tak rapat. Bila dengan orang yang aku rapat .. aku akan jadi seorang yang ceria ecehhhhh~~ Bila aku tak rapat memang jarang nak cakap apa-apa.Sampaikan orang lebel aku sombong.Yelah , kadang2 muka aku ni macam.... .

2. Susah nak jatuh cinta

Hahh macam tak percaya aku taip ni :o . Setahu orang , aku ni ramah dengan lelaki. Tergedik-gedik dengan lelaki and whatsoeva. Pernah sekali tuh orang cakap aku gedik.SEkali ke ? hahaha. Walaupon aku ramah dengan lelaki tapi hakikatnya aku tak rapat dengan diaorang dan aku tak rasa aku ramah. Bila orang tanya "bff lelaki siapa?" dan aku akan cakap "tak ada". Aku ramah dengan lelaki just masa berbual kosong je. Just that time. So i think , aku susah nak jatuh cinta even ramai kod aku minat huahuahua. Minat muka je.Orang nya tidok!

3. Banyak tukar fikiran

Aku bukan lah seorang yang tetap pendirian. Selalu sangat berubah! Benda ni more kepada life aku lah. Nak kata tak ada matlamat tuh bukan kod. Aku ada tapi tak spesifik. Mungkin kod hehehe

4. Low confidence

Siapa yang cakap aku high confidence , you are totally wrong. Im not -_- . Sometimes , aku suka berkurung dalam bilik and talk to myself in mirror.Tuh cara aku nak kembalikan semangat dan kembali fikir positif. Dalam setahun berapa kali aku buat erk

5. Lembik

Aku bukan budak bagus k. Bukan. Nampak kental dekat luar tapi lembik kat dalam. Hehe part lembik ni macam conclusion 4 point kat atas. lalalala~



I miss this green cloth ;(

Saturday, October 5, 2013

Killer Subject :o Oh My God

Posted by ika sulaika at 10:06 PM 4 comments




http://2.bp.blogspot.com/_gbOhU2m8glI/SY1S9kp4_yI/AAAAAAAAAEc/STyHjpqwu_0/s400/teknik+jwawab+exam.jpg

Killer subject memang tak best ye adik2. Dekat malaysia ni ada banyak subjek.Ikut suka kau lah nak yang mana jadi killer.Pada kekka kau ni, semua subjek sains tulen yang kekka amek memang mengancam! Aku tak tau lah macam mana nak jawab exam nanti. Dah lah banyak essay! Woah ... terasa tak berguna pulak pergi sekolah.Lenyap duit mak ayah.Hasilnya kureng. Tapi~ tak kan nak patah balik kan? Maybe rezeki aku dekat laluan ni. hehehehe.

Adik2 , bila korang nak masuk Tingkatan 4.Tolonglah tolonglah buat keputusan ikut otak.Jangan ikut ego orite? Kalau kau dah pilih subjek susah lepastu pemalas macam aku ... memang jangan harap kau nak clash dengan subjek tu.Sila lah lalui macam aku buat ni. Wink wink wink ^^ Now memandangkan aku non ado idea nak update ape ... ade baik jugak aku cerita kat blog wajah baru aku ni tentang My Killer Subjek 2013.

ADD MATH

http://image.slidesharecdn.com/form4formulaeandnote-121224040622-phpapp01/95/slide-1-638.jpg?1356343621

Ni bukan subjek goyang kaki ye adik2. Ni subjek giler kencang. Aku tak pernah lulus subjek ni walaupon sekali. Sebab aku pemalas nak hafal formula.Aku malas buat latihan.Aku memang pemalas pon.Jadi,padanlah muka aku.Orang cakap.. siapa yang malas dia yang rugi.Kau tak payah cakap,aku pon dah tau lah =,=' . 

PRINSIP AKAUN

http://akaunstp.tripod.com/k1b10a.JPG

Dulu aku rasakan ni subjek yang paling palinggg susah. Satu hape pon aku tak paham dan ini memang menyedihkan. Bila aku kene buat kerja kursus .. waktu tuh aku nekad.Aku nak study balik.And now , Alhamdulillah aku dah tau sikit-sikit.Ini sangat seperti 'ape kau cakap?sikit?Kau pikir ni awal tahun'. Hahaha aku dah tau yang mana satu lejar,jurnal,buku tunai.Yeah !! Tapi ... ~ tapi kalau tak ada contoh format depan mata , aku tak boleh buat ;( Arghhh !!!

BIOLOGI

http://anjungsainssmkss.files.wordpress.com/2012/01/animalplantcells22.jpg?w=645

Sejujurnya, masa form 3 aku rasakan jiwa aku dekat bio. Wohoho. Walaupon tak ada lah pandai sangat tapi aku eksited bila belajar pasal sistem badan manusia.Benda ni cepat sangat masuk kepala otak aku.Best~!!.Tapi,bila masuk tingkatan 4 aku rasa ini lah subjek yang menakutkan.Actually,cikgu nya yang menakutkan -_-. Aku tak boleh arr belajar dengan cikgu garang ni.Aku takut tau ark? Saat-saat aku suka belajar tentang human terus terkubur terkambus. Sedih .

KIMIA

http://chemistry-discussion.2689615.n2.nabble.com/file/n4912727/chemical_eq_question.jpg

Percaya tak , faktor jenis cikgu pon mempengaruhi mood belajar tau! Dulu masa form 3,cikgu aku menakut-nakutkan aku yang kimia sangat lah susah.Cas sana cas sini. Awal2 form 3 lagi aku dah benci kimia.Sebabkan aku selalu dapat lower mark bila jawab soalan giler simple kimia dalam sains form 3. Sedangkan Bio dalam sains T3 aku dapat high mark. Tapi bila aku belajar kimia dengan cikgu kimia aku , aku jadi eksited sebab dia tak force kitaorang.Kalau kitaorang tak dapat catch up apa yang dia ajar , dia akan simplekan lagi pembelajaran dia sampai kitaorang faham.Walaupon bestie cikgu kimia aku cakap "cikgu kimia korang memang kuat bebel" tapi aku tak tau lah cikgu kimia aku kuat bebel. hahaha. Tapi aku paling benci soalan persamaan kimia,persamaan seimbang dengan kira mol. Errrrrrrrrrrr

FIZIK

http://www.one-school.net/Malaysia/UniversityandCollege/SPM/revisioncard/physics/forceandmotion/images/momentumformula2.png

Dulu masa form 3, aku setakat bolehlah dengan fizik ni.Aku tak rasa dia jiwa aku kot.Dan memang tak pun. Eii tak minatlah tapi tak benci sebab aku masih nak belajar.Cikgu fizik aku tersangatlah teratur.Dia cikgu math aku masa form3. AKu tak tau nak cakap macam mana sebab tak tau nak gambarkan macam mana.Yang aku boleh cakap , cara dia mengajar sangat sangat teratur! Pengetua !!!! bagilah anugerah dekat cikgu Fizik ni. BElajar fizik best tau sebab kita boleh kaji kenapa begitu kenapa begini. Best! Tapi .. jawab exam tak best.Jawab soalan cikgu pon tak best.


Apa-apa pon , aku nak bocorkan rahsia. Kenapa 5 subjek tu killer aku? Kenapa orang boleh get A tapi aku get G ??? Serious talk, fizik je aku lulus masa midyear exam.ITu pon get E.Oh my god. Ini disebabkan beberapa faktor

  • Pemalas nak hafal
  • Pemalas nak buat homework
  • Pemalas nak study semula
  • Pemalas nak buat latihan persendirian
  • Pemalas nak baca subtitle seterusnya
Jadi pemalas memang tak best ok? Seksa. Jadi, kepada diri sendiri.Sila rajin rajin rajin

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal