Pages

Saturday, February 1, 2014

my pet

Posted by ika sulaika at 1:52 PM


hai! dah lama aku tak update blog.perasan tak? genap sebulan kan. ye ye aq tau. seriously aq rndu. yelah, blog ni dunia aku. kalau boleh aku nak jadikan blog ni macam irine nadia. dh 2 tahun lebih aq berblogging dn aq msih tak boring. malah semakin nak perbaiki penulisan aku. huhu kompem cikgu fadzilah terharu nnt hihi. so, bnyk tau aku nak cerita tapi hari ni aku nak share tentang my pet is my cat. love it!

aq bela pet ni dh setahun tapi tapi baru nak share hehe. nama dia ? mimi yazid
 hehe dia adek bongsu aku. kiteorang bela dia masa febuari 2013 dn kitaorg amek dia dri jiran. dia paling manja dengan mak aku.

masa dia kecik2   , telinga dia pnjang giler tau. kelakar wei! masa mimi kecik kan dia sakit tau. macam ade ketumbuhan dari dalam yg besar smpai dia kene jalan kengkang. masa mimi dh awal remaja , penyakit dia datang balek smpai mak kata dh tak lama. sedeh kod. ketumbuhan dia pecah berlubang sampai nampak daging dalam. lepastu lendir2 bnyk keluar.

kiteorang tak hantar hosp pon. hari hari kiteorang kesat lendir tuh lepastu mimi jilat lubang tuh. lepas jd mcm tu , dia dh takot nk keluar rumah. mimi jadi sakit lepas gadoh dngn kucing lain smpai kulit dia koyak rabak! tapi umur dia panjang :) kuasa Allah. ok ok setahun aku lidah kucing tu ade hikmahnya. mungkin kandungan dalam air liur dia ade something magic. eh kan tetiba dh msuk biologi.

apa yang mimi suka ? mimi suka mak. biasalah anak bongsu
apa yang mimi tak suka ? tak suka orang luar , kucing luar
perangai dia ? suka buat bodo kalau orang panggil , tak mengada , mata keranjang

bulan sebelas taun lepas dia kene rogol. lawak giler aq tngok dia. yelah dia mana campur dengan kucing lain. asyik duduk rumah je. member pon ade sekor je    , gemuk jantan.

22 hari bulan januari dia lahirkan 2 baby yang comel atas KATIL aku. ye ye katil aku. nama dia kopi ( yang hitam sebijik abg mimi yg hilang) dan milo ( sebijik mimi) sekarang dh 11 hari mimi jadi mama :)

oh kalau kita bela kucing , kita akan rasa dia mcm budak kecik.seyes talk mcm manusia perilaku dia.


0 comments on "my pet"

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal