Pages

Thursday, July 18, 2013

pendek ketod kecik kenet bantut sebati dalam hidup aku

Posted by ika sulaika at 9:28 PM



Mereka / aku

"Ika .. ika bila nak besar" *esok*
"ika..ika aku tak nampak kau tau tak?" *bukak ler mata tu hewhew*
"haha sebab kau tu rendah sangat" *saje kau kan.saje jeee*
"ika , kau tak makan sayur ke?" *aku tak makan la weiiiiiiiiii*
"kau macam form 1 aku tengok" *bukan darjah 5 ke*
"kau cuba lah makan kalsium" *malu nak ngaku tapi aku pernah buat haha*
"aku jalan ngan kau macam jalan sorang2" *kau blah sekarang*
"oii pendek" *bengong*
"sapa lah budak pendek depan aku ni.lambatnya jalan" *sajeeeeeeee kau*
"kau peluk bahu adik kau macam sebaya je" *kurang ajiak*
"ika kau tak makan protien ke?" *genetik.apa boleh buat*
"haha cuba tinggi sikit ,ika" *mak aku cakap orang pendek comel*
"kau nampak tinggi" *aku jenjet lah*
"sampai ke nak lap?" *tak huhhhhhh*
"orang pendek selalu rugi" *banyak cakap terabor gigi*

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/1016163_496202940456698_770566196_n.jpg

Hye guys ,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/409025_372510356167233_699744449_n.jpg

Masa aku kecik2 , tinggi aku normal. Tak ada lah nampak macam bakal ada simptom bantut. Tinggi aku agak sama je macam kawan2. Aku perasan yang aku ni  pendek masa 9 tahun. Masa tu aku baru pindah bandar tenggara. Eh , budak2 sini tinggi lah. Tapi waktu tu , aku tak ada lah pendek mana. Ramai lagi pendek. 

 https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/p480x480/421910_429629650453489_870166515_n.jpg

Masa aku darjah 6 , tinggi aku cuma 139.5 cm hehe. Macam apa yang aku belajar , budak2 perempaun akan giat meninggi masa majoriti berumur 12-15. Lepastu , peningkatan ketinggian agak menyedihkan. Purata setahun naik 1/2-1 cm. giler tak sedih? k sedih sikit je.

Semakin lama , peningkatan ketinggian semakin lemah. Kawan2 lelaki yang sama tinggi masa form 1 dah macam tiang lampu. Aku terpaksa dongak bila nak cakap dengan diaorang. errgh tiang lampu! eh gurau. Dulu2 , aku macam tak boleh terima kenyataan. sebab pendek giler kod. Pff. Lagi2 bila ketinggian macam dah berhenti. Tension giler. Lama2 bila orang cakap pasal ketinggian .. aku dah lali. 

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/603590_399010746865018_278091266_n.jpg

Tapi kalau orang memang maksudkan , giler tak sentap. ergh stok lap hingus kat baju. kalau gurau2 tak kesah. gurau2 yang dah lali tapi kekadang macam sentap sikit. sikit tak ada effect okey. Aku tak ada arr macam nak nangis. Tapi sedih je lah. dulu je. sekarang aku cuma senyap je.Kenapa tak lawan? sebab aku tahu nobody perfect . Paling tepat , aku pon suka kutuk orang.Lebih tepat, im not perfect. wahhh mengunakan bahasa untuk kepentingan diri sendiri. ish ish ish.

Sekarang tinggi aku cuma 149cm. At least aku nak cecah 152cm pon kira ok lah. wuhuuu. sedih sikit. tapi tak apa lah. Aku terima. At least kepala aku tak sangkut kat tali tempat sidai baju kehkehkeh.

mak : "alahh kak , nanti kau dah Uni lagi ramai yang pendek"
aku: k


Nak panggil aku pendek ketod kecik kenet bantut tak boleh ! panggil minnie je boleh. Di iktiraf oleh SSM dan JAKIM 


0 comments on "pendek ketod kecik kenet bantut sebati dalam hidup aku"

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal