Pages

Saturday, October 5, 2013

Killer Subject :o Oh My God

Posted by ika sulaika at 10:06 PM




http://2.bp.blogspot.com/_gbOhU2m8glI/SY1S9kp4_yI/AAAAAAAAAEc/STyHjpqwu_0/s400/teknik+jwawab+exam.jpg

Killer subject memang tak best ye adik2. Dekat malaysia ni ada banyak subjek.Ikut suka kau lah nak yang mana jadi killer.Pada kekka kau ni, semua subjek sains tulen yang kekka amek memang mengancam! Aku tak tau lah macam mana nak jawab exam nanti. Dah lah banyak essay! Woah ... terasa tak berguna pulak pergi sekolah.Lenyap duit mak ayah.Hasilnya kureng. Tapi~ tak kan nak patah balik kan? Maybe rezeki aku dekat laluan ni. hehehehe.

Adik2 , bila korang nak masuk Tingkatan 4.Tolonglah tolonglah buat keputusan ikut otak.Jangan ikut ego orite? Kalau kau dah pilih subjek susah lepastu pemalas macam aku ... memang jangan harap kau nak clash dengan subjek tu.Sila lah lalui macam aku buat ni. Wink wink wink ^^ Now memandangkan aku non ado idea nak update ape ... ade baik jugak aku cerita kat blog wajah baru aku ni tentang My Killer Subjek 2013.

ADD MATH

http://image.slidesharecdn.com/form4formulaeandnote-121224040622-phpapp01/95/slide-1-638.jpg?1356343621

Ni bukan subjek goyang kaki ye adik2. Ni subjek giler kencang. Aku tak pernah lulus subjek ni walaupon sekali. Sebab aku pemalas nak hafal formula.Aku malas buat latihan.Aku memang pemalas pon.Jadi,padanlah muka aku.Orang cakap.. siapa yang malas dia yang rugi.Kau tak payah cakap,aku pon dah tau lah =,=' . 

PRINSIP AKAUN

http://akaunstp.tripod.com/k1b10a.JPG

Dulu aku rasakan ni subjek yang paling palinggg susah. Satu hape pon aku tak paham dan ini memang menyedihkan. Bila aku kene buat kerja kursus .. waktu tuh aku nekad.Aku nak study balik.And now , Alhamdulillah aku dah tau sikit-sikit.Ini sangat seperti 'ape kau cakap?sikit?Kau pikir ni awal tahun'. Hahaha aku dah tau yang mana satu lejar,jurnal,buku tunai.Yeah !! Tapi ... ~ tapi kalau tak ada contoh format depan mata , aku tak boleh buat ;( Arghhh !!!

BIOLOGI

http://anjungsainssmkss.files.wordpress.com/2012/01/animalplantcells22.jpg?w=645

Sejujurnya, masa form 3 aku rasakan jiwa aku dekat bio. Wohoho. Walaupon tak ada lah pandai sangat tapi aku eksited bila belajar pasal sistem badan manusia.Benda ni cepat sangat masuk kepala otak aku.Best~!!.Tapi,bila masuk tingkatan 4 aku rasa ini lah subjek yang menakutkan.Actually,cikgu nya yang menakutkan -_-. Aku tak boleh arr belajar dengan cikgu garang ni.Aku takut tau ark? Saat-saat aku suka belajar tentang human terus terkubur terkambus. Sedih .

KIMIA

http://chemistry-discussion.2689615.n2.nabble.com/file/n4912727/chemical_eq_question.jpg

Percaya tak , faktor jenis cikgu pon mempengaruhi mood belajar tau! Dulu masa form 3,cikgu aku menakut-nakutkan aku yang kimia sangat lah susah.Cas sana cas sini. Awal2 form 3 lagi aku dah benci kimia.Sebabkan aku selalu dapat lower mark bila jawab soalan giler simple kimia dalam sains form 3. Sedangkan Bio dalam sains T3 aku dapat high mark. Tapi bila aku belajar kimia dengan cikgu kimia aku , aku jadi eksited sebab dia tak force kitaorang.Kalau kitaorang tak dapat catch up apa yang dia ajar , dia akan simplekan lagi pembelajaran dia sampai kitaorang faham.Walaupon bestie cikgu kimia aku cakap "cikgu kimia korang memang kuat bebel" tapi aku tak tau lah cikgu kimia aku kuat bebel. hahaha. Tapi aku paling benci soalan persamaan kimia,persamaan seimbang dengan kira mol. Errrrrrrrrrrr

FIZIK

http://www.one-school.net/Malaysia/UniversityandCollege/SPM/revisioncard/physics/forceandmotion/images/momentumformula2.png

Dulu masa form 3, aku setakat bolehlah dengan fizik ni.Aku tak rasa dia jiwa aku kot.Dan memang tak pun. Eii tak minatlah tapi tak benci sebab aku masih nak belajar.Cikgu fizik aku tersangatlah teratur.Dia cikgu math aku masa form3. AKu tak tau nak cakap macam mana sebab tak tau nak gambarkan macam mana.Yang aku boleh cakap , cara dia mengajar sangat sangat teratur! Pengetua !!!! bagilah anugerah dekat cikgu Fizik ni. BElajar fizik best tau sebab kita boleh kaji kenapa begitu kenapa begini. Best! Tapi .. jawab exam tak best.Jawab soalan cikgu pon tak best.


Apa-apa pon , aku nak bocorkan rahsia. Kenapa 5 subjek tu killer aku? Kenapa orang boleh get A tapi aku get G ??? Serious talk, fizik je aku lulus masa midyear exam.ITu pon get E.Oh my god. Ini disebabkan beberapa faktor

  • Pemalas nak hafal
  • Pemalas nak buat homework
  • Pemalas nak study semula
  • Pemalas nak buat latihan persendirian
  • Pemalas nak baca subtitle seterusnya
Jadi pemalas memang tak best ok? Seksa. Jadi, kepada diri sendiri.Sila rajin rajin rajin

4 comments on "Killer Subject :o Oh My God "

Nurul Atiqah Ahmed on October 8, 2013 at 5:43 PM said...

rajin rajin.
fighting! :)
All the best..
moga sukses ya. :)

Budak Nerd on October 8, 2013 at 9:45 PM said...

so kesimpulannya.. kita kena rajin.. kalau dapat subjek senang tapi kita seorang pemalas.. kita tetap dapat result teruk jugak.. :)

so kita kenalah rajin .. :)

p/s: thanks kepada tuan blag yang sudi ke blog saya.. :)

ika sulaika on October 13, 2013 at 5:32 PM said...

yeah yeah rajin rajin fighting !!! thank ^^ Tyqa Ahmed

ika sulaika on October 13, 2013 at 5:33 PM said...

thanks for ur support budak nerd anyway your soooo amazing and always update yaa ! thanks visit mine

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal