Pages

Monday, November 4, 2013

Krim pencerah Safi Fair Beauty 8 kali lebih cerah sekelip mata (testimoni)

Posted by ika sulaika at 11:35 AM



http://www.safi.com.my/images/products-intro/fairness-masthead-ms.jpg 

Today , aku nak cakap tentang produk terbaru safi yang dberi nama Safi fair Beauty.Safi fair Beauty ini telah memperkenalkan 2 produk baru iaitu pembersih dan krim pencerah. Tapi hari ini aku hanya nak beri testimoni aku terhadap krim pencerah sahaja. Get it?


http://safi.com.my/images/products/fairness/moisturiser.png?20130917
Bertindak mencerah dan memberi perlindungan UV. Menerusi gabungan Natural AHA Complex dan Vitamin B3, ia membantu mempercepatkan pembaharuan sel sambil mencerahkan kulit dari dalam, di samping melembap dan melembut untuk menyerlahkan kulit sehalus bayi serta membuatkannya 8 kali lebih cerah sekelip mata*. Jika digunakan berterusan sepanjang 2 minggu, kulit tampil cerah berseri**.

* Berdasarkan ujian klinikal makmal.
* Berdasarkan kajian ke atas 100 wanita Malaysia (96% bersetuju)

BAGAIMANA TINDAKANNYA?
Krim Pencerah Wajah SAFI Fair Beauty bertindak melembap, mencerah dengan lebih efektif dan memberi perlindungan UV untuk menyerlahkan kulit sehalus bayi dan lebih cerah berseri sekelip mata melalui:

Natural AHA Complex
Memperbaiki proses pembaharuan sel kulit yang diaktifkan oleh gabungan ekstrak semula jadi buah-buahan sitrus yang turut membantu melembap, melembut dan mempercepatkan pencerahan kulit.

Vitamin B3
Mencerah dari dalam secara efektif dengan memperlahankan pembentukan melanin pada permukaan kulit di samping menjadikan tona kulit lebih sekata.

Pelindung UV
Melindungi kulit daripada radikal bebas dan sinar UV yang memudaratkan dengan lebih berkesan.

Arahan: Sapukan pada muka dan leher dengan sekata, urut perlahan-lahan dalam gerakan memusing.


Credit to : Safi Fair Beauty
Click here ---> Nak buat duit

Testimoni dari pengguna ( aku ler nie hehehe)

Aku baru beli Safi Fair Beauty kurang seminggu disebabkan kuat terpengaruh dengan term 8 kali lebih cerah sekelip mata.Ye lah giler kan? So ada beberapa keistimewaan Safi Fair Beauty yang aku akui tapi ada jugak yang aku tak puas hati. OH yup, sorry testimoni ni tak ada gambar aku or what else k because tak ada camera. Let begin!

Ada beberapa keistimewaan Safi Fair Beauty dekat box dia so i just copy it with my respon k. Are you get it? 

Tona kulit lebih cerah sekelip mata

-> ERmmm i think 50-50 sebab yaa dia buat my skin lebih cerah sekelip mata but not 8 kali lebih cerah sekelip mata. I guess mungkin half or 1 tone saja. Woah so dispointed. Tapi Safi Fair Beauty masih lagi ok. Maybe sebab aku tergolong 4% yang tak mengaku keistimewaan yang satu ni. Maybe pihak safi boleh bagi pembaris warna kulit tuh untuk meyakinkan we all yang your produk is the best ever.Hehehe just my opinion.

Bertekstur ringan berasaskan air menjadikan lebih pantas meresap ke dalam kulit

Yeah setuju!!!!!!! First aku pakai Safi Fair Beauty ni dekat tangan sebab saja nak cuba sambil berbual with my mom.Dan apa yang mengejutkan dalam berapa saat je dia dah meresap.Sangat pantas , sangat laju! Then aku terus tengok ingredientnya and i "water" is the main ingredients.

Membantu melembap kulit tanpa meninggalkan rasa kurang melekit

Yeahh yang ni pon aku setuju! Dah lah cepat meresap , tak melekit pulak tu! And kulit aku serta merta mulus dan halus cehh. Oh lupa nak cakap, aku cuma letak Safi Fair Beauty dekat sebelah tangan saja untuk membezakan dengan without Safi Fair Beauty. It really work!

Menjadikan kulit lebih lembut dan sehalus kulit bayi

Yup memang mulus tapi tak ada lah sehalus kulit bayi.Mungkin sehalus nora danish hahaha. So sekarang ni aku duk belek2 tangan aku sebab aku pakai Safi Fair Beauty dekat tangan je.Muka aku pakai lain yang lebih berkesan. Resultnya tangan aku lebih mulus daripada sebelum ni. Kalau dulu kulit aku kasar,lesu dan kusam sebab aku tak pakai losyen.Lebih memburukkan bila aku kene outstation banyak kali dekat sekolah lain as reporter.You know,kerja bawah panas matahari dan aku senseng lengan. Hitam giler lengan.Boleh bezakan dengan satu part yang tak kene sun burn sebab aku pakai jam.Dah pelik lengan aku hahaha. Sekarang lengan lebih cerah! yeah!

Rumusan semulajadi (ekstark buah-buahan sitrus) yang selamat digunakan.

 Yang aku boleh cakap , bau dia harum sangat ! Lagipun krim dia bukan warna pure putih. Tapi macam pink-pink sikit.Apa orang cakap? Pink belacan ke? hehehe
 
So aku bagi 3/5 bintang untuk produk ni.
 
 
Aku mintak maaf kalau entry ni panjang sangat or memboringkan or tak bagi apa-apa benefit dekat korang. Aku memang suka buat testimoni apa yang aku pakai sebab suka hati aku lah. And aku decide nak buat entry ni sebab bila aku check statistik blog , aku dapati ramai reader suka baca about my last topic Antara Pencuci Safi balqis perfect 10 vs Safi Natural dan search topik tuh. Sampaikan aku jumpa macam2 search produk safi yang aku tak review.Thank so much! Emm korang , aku cuma pakai safi manggis tau.Aku tak pakai zaintun or mentimun. Sorry kalau korang tak jumpa benda yang korang search dekat blog aku.
 































8 comments on "Krim pencerah Safi Fair Beauty 8 kali lebih cerah sekelip mata (testimoni)"

Nadiaa Hashim on January 1, 2014 at 1:28 AM said...

aaaaaa baru try 3 ary rase ok gak p muka bengkak sangat2 gatal .. awok pakai xcm tu ka?

Nadiaa Hashim on January 1, 2014 at 1:30 AM said...

aaaaaa baru try 3 ary rase ok gak p muka bengkak sangat2 gatal .. awok pakai xcm tu ka?

ika sulaika on January 4, 2014 at 11:23 AM said...

sye pkai tak ade pape. maybe kulit awk blom biase lagi. awk jdi2 bngkak2 or gatal2 maybe sbb hormon atupon kulit awk blom biasa. 1 ade bce 1 tips ni. Dia kata ....
" kalau nk tukar dari 1 produk ke produk yg lain , jngn pkai produk lme dulu tuk biar kulit 'kosong'. Bila rasa dh bleh pkai , then just apply kn ". Tq bgi feedback

ika sulaika on January 4, 2014 at 11:26 AM said...

biasennye bnde tuh pde permulaan pkai je. tpi sbnrnye 1 produk x smstinya sesuai dngn semua org. That why , awk kne pndai cri produk yg pling sesuai dngn awk. pde sye , safi fair beauty sesuai untuk sye maybe sbb kulit sye mmg xde pape mslh :)

ahmad sollehin on June 10, 2014 at 3:39 PM said...

pakai krim safi ni berapa kali sehari ? malam pun pakai krim safi ni gak ke ? kene sunburn parok ni heeee

Misz Fyya Novellis on December 15, 2015 at 8:24 PM said...

rasa macam gatal cikit?korang rasa kenapa?saya laluinya.gatal pula..

Misz Fyya Novellis on December 15, 2015 at 8:25 PM said...

rasa macam gatal cikit?korang rasa kenapa?saya laluinya.gatal pula..

Unknown on April 7, 2017 at 1:44 PM said...

HI Awak nak tanya, sekarang pakai safi maggis lagi ke? okay tak? dah berapa lama pakai?

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal