Pages

Wednesday, January 1, 2014

First day sekolah & thing to do

Posted by ika sulaika at 6:41 PM


Hei im back with new age. sweetseventeen yaw! Secara automatik dah jadi queen of senior seri pinang. Hoorey. Tapi bukanlah satu benda yang boleh digebangkan. Yeah honestly terus lesap jejaka-jejaka lebih tua. Ye arr aku lahir bulan januari. Yang lebih tua dari aku berapa ketul? ceh ceh kenapa nak emo pulak ni? HAHA! Sorrylah ok. Aku memang suka gurau kasar tapi aku baik. ehem. 

Mesti seatero dunia tahukan rakyat johor yang comel-comel semua ni dah memulakan satu fenomena yang agak weird. I mean dah setapak dengan negeri pantai timur yang gorgeous lagi meletops. Hari pertama kitaorang dah jatuh pada Ahad. Yeahh isu semasa yang hot tuh. Korang-korang-korang akan mulakan school day pada 2 jan rite. Tapi tapi dekat johor , hari ni pon dah mula. HAHA! Agak pelik bila johor maju sehari. Biasanya kalau esok nak sekolah , malam tuh dah dapat tengok berita budak darjah 1 nangis2 tak nak sekolah buhuwahaha. Aku tak paham betul lah. Apa yang nak ditakutkan? ceh! adik2 hingus ni mesti anak manja kan. Kekka kau ni dulu tak ade nangis2 poyo macam korang sekarang.ehem.   


Tahun ni First time pengawas pakai baju bewarna dekat sekolah aku. Kalau dulu putih tapi sekarang nih orennn jah! Dah lah kain macam nak buat baju raya. Memang first class. Kalau orang putih kata marvelles! Sampai2 sekolah tak tahu nak sorok muka dekat mana. Macam...macam segan pulak pakai lampu spot light nih. choy! Aku masih kekal dalam kelas Anggun (first class in form five carry pure science) dan kali ni dah tak ada sikap gebang nak mamp sebab duduk kelas sains. Kali ni aku tengok kelas sains pada sisi lain dia. HUHHH. Kelas susah. Bukan kelas budak pandai. *come on , aku tak pandai mana pon. Lembap jerr*. Dekat kelas aku tinggal 28 orang je and guess what?! Hehe 10 orang berbaju oren , 5 orang berbaju purple , 2 orang berbaju kuning (sepatutnya 4. Tapi tak tahulah kenapa 2 orang lagi berbaju putih brrr) and lastly 11 orang berbaju putih. Meriah mak bagitau kau jah! Dekat kelas hari ni tak belajar sangat. Cuma masa kimia main kuis (boys vs girl. Girl always win. Tapi tapi aku hanya ....... patung.Foine ;'( hehe) dan sejarah (cerita sikit abaout format spm yang baru) ajer yang kitaorang study. Selebihnya ??? mestilah girls talk.U know , borak-borak sampai gelak keluar air mata.Power kan? tau dah. 




So, ada a few thing yang aku nak buat tapi i just write a thing that i wanna share cuz ada jugak thing to do yang aku tak nak write here. 
So what? do i care?
 I dont mind if you wont care to my written. Aku buat blog ni pon bukan sebab nak share about my life to all but just untuk bacaan sendiri , untuk luahan sendiri. Bila dah gian aku tulis. Kalau tak gian aku baca blog Mr K.
So miss ika , if you talk like that why not just private your blog? ergh
sebab aku suka unprivate. Aku suka di public kan. come on! aku dah check stats blog aku. Diaorag teruja dengan 3 entry aku yang hot je *Safi fair beauty,safi manggis,shazreen fazlynda*. Peratusan yang minat nak baca about my life err....nah! they all tak minat pon. so just relex. Thus thing to do aku tak banyak. 



Thing to do versi aku ni bukan azam ok. Thing to do is thing i WILL do mengikut carta : 
1- nak belajar bawak motor. Serious susah nak mamp bila ulang alik 2km pergi sekolah. 
2- Nak ada phone sony ericson. Ni bukan kemahuan tapi kepentingan. susah wei tak ada phone. Kawan nak pesan "jangan lupa kelas" pon susah. Lagi susah bila kawan nak sent "wei kelas batal doe. Yahooo". Adusss aku terlepas mesej penting! Lagipon camera dia cun HAHA! 
3- dot dot dot. Dirahsiakan :P 

0 comments on "First day sekolah & thing to do "

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal