Pages

Sunday, September 22, 2013

Obuse candy lip tint Pelembap bibir bewarna

Posted by ika sulaika at 2:20 AM


Remaja yang sangat adik-adik mesti akan pakai lip balm or gincu yang bewarna pastel rite? Aku tau korang baru nak up , baru nak cuba macam hakak-hakak engko buat sebab kekka kau ni pon sama je dulu. Kalau hang out tanpa bibir bewarna , mesti engko rasa nak tumbuk dinding je disebabkan tak ada seri katekoo XD. Ada a few person yang rimas bila pakai lip balm or gincu or lip gloss.Katenye tak selesa.Bibir rasa tebal.Rimas

Mungkin sebab texture dia kod.Korang pernah tak alami perasaan nak sangat pakai gincu tapi korang tak suka dengan jenis gincu tuh. Tiba-tiba je rasa bibir engko berat. Tiba-tiba je rasa tebal.Lepastu bau dia~~ buat kau pening. Arrr tu aku sebenarnya. Aku tak suka bila dapat tau bibir aku ada something. Oh ... boleh tak hasilkan gincu yang bewarna tapi tak rasa macam pakai ape-ape.Ada ke tidok?

Let say , ADA !! apa engko nak cakap? hehe memang ada ! 

http://3.bp.blogspot.com/-9265Ocl2dyU/UGWRw0bn-WI/AAAAAAAADPw/cDTMnUZkDdo/s1600/tintob.jpg

Ini lah dia obuse candy lip tint yang aku gebang-gebangkan. Nombor 2 adalah aku punya :)

Apa kelebihan para obuse di atas ?

- mempunyai 12 warna menarik.
- boleh digunakan sebagai pemerah pipi juga.
- tidak membuatkan bibir kering.
- mengandungi vitamin E.
- bau wangi susu dan buah-buahan.
- warna kekal sepanjang hari.
- tidak seperti lip gloss,lip tint tidak membuatkan bibir anda tebal dan melekit.
- jangan risau dengan warna didalam botol kerana lip tint ini sebenarnya menjadikan bibir
kelihatan semulajadi.
- lip tint dari jenis cecair ini mengandungi jojoba seed oil.
- cepat menyerap,bagus untuk proses pembaharuan kelembapan kulit dan menegangkan.

Pengalaman aku guna :

- bau buah <3
- tak rasa macam pakai apa-apa tapi tengah pakai *curious tak?*
- botol dia sangat comel dan sukar nak pecah
- Ada berus sendiri
 
- Boleh pakai kat pipi
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q71/s320x320/1012499_523826941027631_699047583_n.jpg 
*boleh nampak tak bahagian pipi? Dia tak macam blusher serbuk tu*
- Tahan lama
- melembapkan bibir aku
- Tak melekit

Dekat mana boleh beli ?

Dekat blog shop atau mana-mana mall. AKu beli dekat IOI kulai je. Make sure , korang tanya penjual tuh , warna apa yang sesuai dengan kulit engko.

Harga ?

meskipun kecil tapi harganya RM 10 seketul

http://4.bp.blogspot.com/-nc5u5Nnle7Q/UJe9OoD7USI/AAAAAAAAAdk/U0116TyRQzI/s1600/candy+2.jpeg

Dan peminat korea .. disini aku nak bagi a good news untuk korang. Look at below ...

http://kosmetik.gamislovers.com/wp-content/uploads/2012/09/Odbo-Lip-Tint-How-To1.jpg

Artis korea pun pakai uall !!! sebab apa ? sebab Obuse candy lip tint ni dari korea !!!

0 comments on "Obuse candy lip tint Pelembap bibir bewarna"

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal