Pages

Saturday, December 14, 2013

Background blog dari google

Posted by ika sulaika at 3:49 PM


Nak masukkan gambar justin bieber , G dragon , kwon yuri , bear omey omey , gambar korang sendiri, gambar hello kitty,gambar bunga,pantai sebagai background blog ?
Tapi tak tahu macam mana?
Sebab korang selalu guna dekat glitter graphic je?
Oh papa!
OK jom lah aku tolong korang

 Cara-cara nya :

1.Dashboard > layout > add a gadget > HTML/Javascript
2.  Copy code dekat bawah ni dan paste pada ruangan html/javascript:-
<style>
body {
background-image: url('MINI IKA SULAIKA YAZID');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>
 3.Cari apa-apa gambar yang korang nak dekat GOOGLE
 contohya :-

http://makincuteblogs.com/shop/content2/7696/thumb2.jpg http://makincuteblogs.com/shop/content2/7701/thumb2.jpghttp://makincuteblogs.com/shop/content2/7699/thumb2.jpghttp://makincuteblogs.com/shop/content2/7698/thumb2.jpg 
( terpulang nak gambar apa)

4. click pada gambar yang korang nak.
5.Keluar satu page
6. right click pada gambar yang korang nak dan pilih view image
7. copy link dekat bahagian atas , contohnya :-

http://designbybittersweet.com/wp-content/uploads/2013/12/il_fullxfull.3441434981.jpg1-265x265.jpg

8.Paste dekat code atas tadi.Padam yang aku tulis MINI IKA SULAIKA YAZID dan ganti dengan copy link korang.
9.Save 

Senang je kan. Then korang pon boleh view blog korang. Selamat berjaya ;)
Untuk blog ini , aku guna background yang ini ;-

http://1.bp.blogspot.com/-vDJjTeAeXx0/TtmpXYz2d6I/AAAAAAAAAe0/U_2fV4pPODA/s320/LG_SpringForwardBlogBackground.jpg 
http://1.bp.blogspot.com/-vDJjTeAeXx0/TtmpXYz2d6I/AAAAAAAAAe0/U_2fV4pPODA/s320/LG_SpringForwardBlogBackground.jpg 

0 comments on "Background blog dari google"

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal