Pages

Friday, December 13, 2013

Hangout with Girlfriends & about my boyfie

Posted by ika sulaika at 3:08 PM

Hola diary! Dah lama tak mencoret dan mengkecah laman blog aku ni. Semakin lama semakin sunyi blog aku yang satu nih. Oh papa! But wait. Kenapa aku rasa geli geleman je nih. Hoyaa tiba2 nak berbahasa basi kan ;) Ok aku nak tanya something. Apa perasaan bila update tapi tak ramai yang baca atau respone. For me, kemungkinan apa yang aku taip tak menarik. Tapi tak apa.Asalkan ada jugak entry2 aku yang laku macam goreng pisang. Sealed with a kiss.....Bitten with a love. Ceh dah kenapa pulak kan. Ok yang ini nanti aku cerita kalau aku rasa nak lah hehe.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/1455192_526162000812612_2026145908_n.jpg

Mukadimah dah tamat :D . Masa baru2 pasang internet , im too obses facebooking. Macam best je macam menarik je. Dolu-dolu aku selalu stalker facebook beberapa budak perempuan sekolah aku yang cun melecun. Rasa nak jadi macam diaorang je. Waktu tuh aku masih budak2 lagi jadi cepat terpengaruh. Walawei , banyak nya gambar senior2 hangout dekat mall. Aku pon teringin jugak tapi emm waktu tuh kecik lagi kan.

 Mak ayah tak berapa nak izinkan sangat. Parent kawan2 pon macam tuh. Tapi , bila dah form 4 ni kira dah besar jugak kan. Dah anak dara dah :'D. Terus my girlfrieds pakat dengan aku nak lepak dekat mall. Mula2 tu fikir jugak ish cukup ke duit.Duit yang ada pada aku ni untuk beli barang sekolah.Kalau pergi tahun depan lambat sangat.Lagipun nak spm lagi. :'( so aku decide pergi hari khamis masa tuh.Horee.Akhirya ada pengalaman hangout dengan girlfriends dengan masih pegang title budak sekolah. Baru lah best.Baru lah rare.Katanya budak nak up. Tak gitu akak-akak?

Kiteorang pergi naik bas je kod. Nak naik kereta siapa pulak nak pandu. Bangun pagi2 dah terpacak dekat bus stop dalam pkol 8 macam tuh. Rupanya bas nya sampai pkol 9.30.ADusss salah info lah sisto! hehe. Dah jadi penunggu bus stop sayong indah. Apodah. Tapi cenggitu baru rare hahaha. So gerak dalam 9.30 dan sampai pkol .... pkol ..... eh dah lupalah. Kiteorang hangout dekat Kluang mall dengan kluang parate je. Lagipon dua binatang ni dekat je kan. Sonang lah i. Kiteorang tu aku , myrafy , icha dan ain (adik icha).

Mula2 kitaorang pergi kluang parate je sebab kaki memang nak ke situ. Tak ada beli apa-apa pon kat sana. KIteorang belom kerja lagi lah :'(. Masa banyak habis jalan keliling je.Well aku dengan myrafy dah selalu buat macam ni kat sekolah.Jadi kaki sakit pon lali gitu hahaha. Benda yang boleh jadi perisa kat sana pon cuma tengok wayang. Cerita apa kitaorang tengok. Brrrr penanggal. Cerita nya tak best , tak seram , tak menarik. Semuannya tak. Lebih baik tegok cerita frozen tahu?

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/1476197_526162964145849_819986141_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/1451461_526163314145814_882106440_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/1472791_526163624145783_74156390_n.jpg

Perasaan masa hangout ? Eksited. Mau tak eksitednye. Darah tengah muda. Peragai pon baru nak up. Baru rare!Siap cuci mata. Ohh tu wajib lah kalau masih remaja. Hola makcik2 , tak kan tak pernah buat kan?! Lepastu kitaorang makan dekat kfc sebab gila lapar. uhuk uhuk. Lepas makan terus pergi Kluang mall. Aku nasihatkan err , kalau korang bukan anak orang kaya tak payah shopping kat sana. Mahal wei. Beli sikit2 boleh lah. Tapi untuk kaki shopping yang tak berapa nak ada fulus boleh tawaf je. Dah tuh yang mampu -_-

Balik tuh memang lawak! Kitaorang dah keluar mall dari pkol 3.45 sebab bas amek pkol 4 lebih. Tapiiii sampai pkol 5 masih tak ada bas! Giler kan. AKu dengan icha asyik lah jalan dekat stesen. Setiap kali bas masuk , setiap kali tu jugak we all pergi check bas tuh. Dua minah lagi memang dah tak boleh gerak. Kaku kaki. Penat lah tuh. Lepas dah 10 kali bangun duduk bangun duduk akhirya kitaorang terdengar sorang uncle jerit "Kota tinggi kota tinggi".Aku dengan Icha pandang2. Terus pergi tanya uncle tuh. Rupa2nya dia sebut MELAKA. Giler terpesong. Uncle tuh kata bas nak pergi kota pukul 5.30. Nama bas tuh mayang sari.

Bila dah 5.30 , bas mayang sari dah pergi. Kitaorang tak perasan pulak bas tuh. Rasanya bermalam lah awek-awek aku. Brrr nasib baik ade sorang uncle sebut bandar tenggara bandar tenggara. Rupanya dia nak cari sapa2 yang nak pergi BT. Eh kitaorang lah tuh. AKhirnya dapat balik! Naik kereta sapu ok bukan bas. Lantak lah. Hoyaa! Pengajaran , next time kena bawak lelaki supaya awek2 tak susah cari bas (buli) , kene bawak orang2 yang dah biasa ulang alik BT-Kluang , Kalau boleh pergi naik kereta. Lebih aman!

***
11/12/13 tarikh yang semua budak2 baru nak up tunggu. Itu kan tarikh cantik. Sampaikan che tah pon terhegeh-hegeh nak grap tarikh tuh ini kan pulak budak2. lol. Pada tarikh tuh lah budak2 nak couple , buat relay. Tapi tak apa. Hak diaorang. Semalam (12/12/13) , aku lepak rumah lisa. Macam2 kitaorang kecah2. Then termasuk topik 11/12/13 tuh. Apa benda yang best berlaku kat tarikh tu dalam hidup kitaorang. Masing2 pon macam tak heran. Tak ada pape lah tuh. Tapi sorang awek aku mesti lah proud gila kan. Sebab tu tarikh dia couple. Wah dah couple. Pandai pulak tuh pilih tarikh. Kalau aku mungkin tak ada. Tapi untuk boyfie aku tersangat lah ada.

11/12/13 tuh dia eksident. Kesian tau dia sampai masuk hospital. Sampai kene operate lagi. Emm dia eksident malam. Dan esoknya (12/12/13) genap sebulan kitaorang couple. Tapi xde lah nak wish2 segala. Poyo pulak aku rasa. Buat sekadar ingat2 tuh ok lah. Dia ada sent gambar2 dia dan ofcourse aku tak kan share dekat sini. Awak , cepat sembuh k ;) May Allah bless you.

4 comments on "Hangout with Girlfriends & about my boyfie"

Amira Afiqah on December 20, 2013 at 6:53 PM said...

Haha , nnti update pulak 24.12.13 mini

ika sulaika on December 21, 2013 at 4:48 PM said...

muehehe i'll waiting for that

Syed Coma on December 27, 2013 at 1:46 AM said...

ni mesti yang masa tu xD tibe-ii je call
terperanjat tau xDD

ika sulaika on December 27, 2013 at 2:03 PM said...

Haha tulah pasal. Sape suroh duduk kl lme sngt. we'all nk minx tlong pon sush

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal