Pages

Monday, December 2, 2013

Game is better than Stress EP 2

Posted by ika sulaika at 1:38 PM


Cuti kali ini boleh di kategorikan sebagai antara cuti yang membosankan. Giler tak bosan ?! Bangun , mandi , hadap fb , hadap blog , Tunggu chat fadzrin , basuh kain , sidai kain , lipat kain , sapu rumah , hadap fb lagi. Brrr takde life betul -,-. Aku ulang-ulang ulang xtvt yang sama berhari-hari. Kalau Fadzrin tau ni mesti dia nangis tengok awek dia tok'ado life. 

Tapi tapi nasib baik lah my member mengeluarkan isi-isi otak yang great. Tahniah Umairah. Because of you , atleast ade satu hari bagaikan syurga buat kawan-kawan engkau ni :'( *gembira tak terkata*. Dari isi otak yang diolah , tercetuslah idea Game is Better Than Stress as known as GIBTS. 

"GIBTS antara anak tiri running man yang diwakili ahli tetap , guest dan PD/MC"

Well since 2011 (form 2) , dalam kelas budak2 innocent macam kiteorang ni tetiba datang kupu-kupu kecil penyebar virus k-k-k-k-k-k-pop. Tak alih2 , virus tu tersebar cepat nak mampus dengan kelajuan 120 KM/sejam.Bayangkan. UNtuk GIBTS ni kitaorang ade buat group dekat FB untuk memudahkan member2 GIBTS berhubung.

So 2 minggu lepas adalah hari kedua GIBTS berlangsung. Do you wanna know what we do ? so let check it out below :

" Idea kumpulan GIBTS dicetuskan oleh umie umairah untuk semua rakan-rakan saya dimana kami ingin mencari ketenagan sebelum menduduki peperiksaan SPM pada tahun 2014 "

Mula-mula tak ada guest sebab guest yang sepatutnya join tak dapat datang. Ada beberapa ahli GIBTS terpaksa keluar dan tak datang. Nasib baik lah masa aku dengan Umie on the way nak pergi rumah meot , boleh terserempak dengan 2 orang lelaki. Eh , hahaha. Member2 lama gua masa darjah 6 dengan Form 2 ni. Tetiba aku ajak diaorang join. Jadilah guest. Thanks Ajim and Soleh.
GIBTS EPISODE 2
Hari :Selasa
Tarikh : 19 November 2013
Tema : merah atau Pink
Misi : 'Skipping Race'
Tetamu mingguan : Hazzim dan Solih...
kumpulan : (azim,Meot,Icha,Umie) dan (solih,aku,jeyha,farhana)
MC/PD : Run Haifays
Pemenang mingguan :Kumpulan solih (yeahhh)
Game 1
'Lukisan 4 set'

Pemenang ---> kumpulan solih

Game yang ini macam episod satu. Dimana setiap kumpulan kene tentukan siapa pemain 1 sampai lah nombor 4. PD Piah akan bagi satu perkataan dan P1 Aku/Icha kene lukis sambil berdiri. Lepastu P2 farhana/meot dengan tok ketampi lepastu lukis balik ape yang P1 dah lukis. Lepastu P3 Ajim/soleh kene bangkit tubi sbelum lukis apa yang P2 lukis. And lastly P4 Jeha/umie kene teka apa yang P3 lukis. Dan kumpulan aku menang. Yeahhh !!!

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1477384_262867863865694_1886091_n.jpg

Pemain satu group soleh kene tutup mulut pakai kain (ini aku) tapi group ajim kene tutup mulut pakai soletip :3

EP 2 
Game 2 
'Wisel?? macam x jer' 
masa diambil dan kumpulan solih menang lagi...

 Before tuh, PD Piah nak buat aktiviti mencabar sekejap. Dalam running man , member kene tarik name tag dekat belakang baju pihak lawan rite. So , Group soleh kene lawan dengan group AJim. Dan akhirnya group ajim menang. Hahahaha baru 2 guest tu tahu even fix member GIBTS ni perempuan tapi lasaknya Mak Aiiii!!

So, PD Piah pon akan mulakan game kedua dimana pemain 1: makan telur...pemain 2: makan asam...pemain 3 : makan choki-choki...pemain 4: makan aiskrim malaysia dan PD akan ambil masa. SElangi P1 tak habis makan telur , P2 tak boleh makan asam. BIla pemain dah habis makan makanan yang diberi , pemain kene buat tiupan wisel. Tapi seriouly tak reti langsung. Macam bunyi puting beliung hayan pon ade. hakhakhak.

Pemain 1 : Makan telur (aku/icha)
pemain 2: makan asam (jeyha/ajim) 
pemain 3 : makan choki-choki (soleh/meot) 
pemain 4: makan aiskrim malaysia (farhana/umie)

'What aku kene makan telur sebiji ? *pitam* '' macam tu lah reaksi aku. Dalam otak aku , kene makan cpat2 ni supaya member aku yang lain menang. Bila PD Piah kira 123 je , terus aku ketuk2 telur yang 3/4 rebus tuh kuat2. Lepastu pusing belakang terus masukkan 1 biji telur dalam mulut. Member GIBTS yang lain bantai gelak semahu-mahunya. Semuanya "ohh ohh ohhh ika.. Wooooo"

Ep 2
Game 3
' Baling selipar berganti-ganti'

--->baling selipar ---> susun semula ---> pusing gajah 10x --->lepaskan ikatan tawanan...

Pemenang -->kumpulan azim
Kiteorang kena tetapkan balik siapa nak jadi pemain 1 sampai nombor 4. Lepastu siapa yang nombor 1 akan diikat mata , tangan dan kaki.Hakhakhak.Sapa group yang paling cepat lepaskan ikatan tawanan akan dianggap pemenang.

P1 : Soleh/Meot (tawanan)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1459311_262869913865489_1656761111_n.jpg https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1472894_262869900532157_108455047_n.jpg

P2 : Jeyha /Icha
P3 : Aku/ Umie
P3 : Farhana/Ajim

Serious serious lepas pusing gajah masing2 pening. Jalan pon terhuyung hayang. Masa dah habis pusing gajah , aku nak pergi kat soleh. Tapi memang melayang giler. Pandangan aku pon berputar-putar. Yang aku dengar , member2 jerit " ika kereta ika kereta". Aku pon pandang. Tapi aku cuma nampak lampu kereta je. Terus lari2 anak seberang jalan (tempat tawanan) dengan kepala pening macam pemabuk.Pastu duduk terus bukak ikatan kaki soleh. Soleh sound aku "pfff bukak lah tangan dulu. Nanti senang aku boleh bukak kaki sendiri". Aku balas "dah kaki kau yang aku nampak dulu" sambil mata terjuling-juling.

" lepas aku pusing , aku tengok ajim pon dah berpusing-pusing.hakhak pening"-jeyha
"mana mira(meot) aku , mana mira aku" -kata ajim dalam keadaan pening untuk bukak ikatan meot.
"Peninggggg~" *dengan teraba-raba graviti bumi* - farhana

EP 2
Game 4 --> penentuan pemenang yang sebenar

cari barang berdasarkan hint...
Pemenang dengan catatan masa terpantas --->kumpulan solih(3 minit)
Kumpulan azim -->apa yang korang buat??? apa cer 7 minit bagai??

Tahniah diucapkan
 
Pemain 1: skipping sebanyak 30x
pemain 1 dan 2 : skipping sambil pemain 2 tiup belon
pemain 2 dan 3 :skipping sambil membina ayat
pemain 3 dan 4 pgang tali skipping --->pemain 1 dan 2 akan lompat sebanyak 30 kali...
Pemain 1 : Soleh/meot , Pemain 2 : Farhana/Icha , Pemain 3 : Aku/umie , Pemain 4 : Jeyha/AJim.  
 Permainan dimulakan dengan menghantar 1 wakil setiap kumpulan untuk dijadi tawanan. Tawanan ni PD yang pilih iaitu aku dengan ajim. So kiteorang berdua cuma duduk atas karpet dan tengok 6 orang ahli GIBTS cari sampul surat. Bila dah dapat kesemua sampul surat yang (PD piah dan pembantunya khalidah) sorok , permainan pon dimulakan dan masa diambil.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1468521_262869890532158_1042737665_n.jpg 
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1459914_262869350532212_2021378484_n.jpg
( Group aku yang sedang cari sampul surat kat pokok rumah orang )
 So pemenang keseluruhan jatuh pada kumpulan Ganjil yang diwakili fix member (aku, jeyha) , fix new member (farhana) dan guest (Soleh). Dan yang kalah adalah group Genap yang diwakili oleh fix member (Meot selaku tuan empunya rumah,Icha,umie) dan guest (ajim).
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/1476365_262869313865549_150239483_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1476181_262867880532359_1807250840_n.jpg 
( soleh dan farhana)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/1459799_262869333865547_345117535_n.jpg
 
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash3/370202_100003158621442_1748583166_n.jpg Kata-kata pencetus GIBTS " Hehehe...kpd kumpulan yang kalah,,jgn bersedih hati...lain kali,lain masa boleh cuba lagi... segala tingkah laku yang tidak sopan hari ni jgn diulangi....(gurau)..."
Sebelum mengakhiri entry "ngada-ngada terpanjang" aku nih , meh aku sajikan gambar2 the making of game is better than stress ep 2. Ep 1 tak ada ok uguys because gambar pon tak ada. Jadi aku malas nak update :) Luv u all. 
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1425537_262867853865695_1067490132_n.jpg 
(Aku yang kepanasan dan meot yang kepanasan) 
~21 hari bersama botak~ 

0 comments on "Game is better than Stress EP 2"

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal