Pages

Friday, August 16, 2013

untuk si pemalas macam aku

Posted by ika sulaika at 2:11 AM


hye guys , 


pernah tak uall rasa malas gila tahap marabahaya nak buat something that is very important in your life and that is your priority ? k i did. oh yaa yaa im not kidding now. sememangnya aku seorang yang pemalas.

Tahun ni aku tak rajin sangat nak belajar. Maksud aku belajar yang teratur macam dulu-dulu. Style aku belajar kayap sangat uall. sedih parent tengok sambil buat-buat nangis. Jan and Feb berlalu begitu saja. Aku tak belajar sangat. march-jun pulak .. belajar tapi terabor. Homework tonggak. copy paste. pernah jugak ponteng sekolah sebab tak siap homework. yaa i did. July until now .. tertak aman hidup sebab tak tau nak mula dari mana untuk study. terlampau kalam kabut. guane ?

Tertak aman ni kan ... *breath* .. akan terjadi bila fikir pasal homework. Tak pon pasal cita-cita aku yang selalu sangat bertukar. U know , aku suka fikir perancangan masa depan aku. KOnonya nak jadi wartawan lah , bissnes girl lah and yang terbaru the owner of my own spa!! can u imagine that ? Kawan aku cakap kau ni pendek tapi fikir jauh sangat. Woah ? tapi ayat bold tu , dia cakap masa kiteorang cerita .. sekarang tak payah couple. 25 tahun baru carik pasangan. lepastu khawin 1 pelamin 6 pengantin. huahua. memang jauh sangat aku fikir nih.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1002580_510783842331941_11816700_n.jpg

Back to the topic. Aku boleh fikir tak apa. relek ika. nak tau , kebiasaanya remaja seusia kau memang malas nak study *tapi aku tetap nak study* tapiiii bila dah mature sikit , kau akan pulun macam budak sbp wei . hidup kau pun berduit nanti. believe me. ini semua sekejap je. alaa. remaja. biasalah tuh. owner spa satu hari nanti k *senyum tayang gigi*

Otakmuuuuuuu sangat statement itu. HAHA. Aku memang nak study sebab aku pon minat nak study cuma..... . well darah muda. mesti lah degil kan. suruh study , acah-acah tak mao. ape punya perangai. Kebiasaannya , aku akan mintak orang bagi semangat. Maklumlah , kene berkira-kira nak beli buku motivasi yang aku idam-idamkan kat happy bee. Mintak kata2 semangat pon jadilah.

Kebiasaanya , bila someone bagi kata2 semangat .. aku tak terus pulun study. Aku kumpul banyak2. Orang2 tua cakap bina benteng dalam jiwa. Tang bila orang2 tua cakap tah. So beauties and pengkacak , someone was give me something. ayat yang mendalam. If u just read with heartless , u never feel what mine feel. Kisahnya , aku telah pon mengadu domba kat si someone ni about kemalasan dalam study. sooo he give me this and hopely i get something from this. yeah i got !


from someone to me :

"Being lazy is not always bad... there are also times that you need to be lazy so that you can relax and have fun..."

"Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, do not go out and look for a successful personality and duplicate it.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm."

-thank a lot-


https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/998581_560285094017421_1129178504_n.jpg

0 comments on "untuk si pemalas macam aku "

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal