Pages

Tuesday, August 20, 2013

Akal pendek , tangan panjang = bangang

Posted by ika sulaika at 9:02 PM


Hye guys , 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1393_555267641203634_1060956072_n.jpg

Eiii tak mandi lagi dah nak update blog. Hehehe relex , esok aku tak masuk sekolah sebab aku kene pergi SMK Taman Putri untuk sekali lagi sesi dokumentari ! Rindunya aku nak buat sesi dokumentari ni. Kali ni aku berjanji , aku akan gigih buat kerja ni dan tak akan usha lelaki hensem lagi macam mac lepas -_- K . dah . Tadikan , gigi aku kene tampal ! 2 biji gigi wei. Sakit tak payah cite lah. Kalau boleh aku nak mesinkan muka 2 nurse yang bajet bagus tadi. Sakit pulak hati kita~ Tanya elok2 jawab kasar2. Apenih :o Konklusinya , dah dewasa bukan tiket always right k ! 

Semalam rumah aku kene rompak dengan mamat2 bangang. Malas nak hurai. Cuma aku nak nasihatkan akal pendek janganlah panjang tangan pulak. Apa kau tak nampak jalan lain ke nak peroleh duit. Nak senang sekarang , aku nak tengok akan datang kau senang ke tak. Wahai tangan panjang , Jadi orang tuh kalau boleh jangan lah buat kerja bengong2. Kau tak tau betapa berharga nya DUIT untuk family aku. Aku bukan macam anak orang kaya kat malaysia nih. Beratus ringgit hilang pon celah gigi je. Beratus ringgit hilang pon boleh korek hidung lagi. 

Sekarang aku tengah cakap pasal kau. Tak payah banyak cekadang. Duduk . diam dan baca. Kau terdesak nak pakai duit aku untuk beli kemewahan. Sedangkan aku terdesak nak pakai duit sendiri untuk keperluan. Kau ambik duit aku. Kau guna. Kenapa kau nak curi duit orang berekonomi rendah ? kau buat apa duit tuh. beli mercun ? beli handphone ? beli spender ? 

Aku nasihatkan ... kau buat lagi , kau akan rasa nanti 




0 comments on "Akal pendek , tangan panjang = bangang"

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal