Pages

Tuesday, August 6, 2013

Taip tanpa Backspace

Posted by ika sulaika at 4:15 PM


Hye guys ,


Taip tanpa backspace uall !! aku ni memang speis manusia yang cakap macam gerabak keretapi tahap laju dia tu. Jadi kan , aku selalu kene marah dengan cikgu biology aq . :'( sedeh. sebab kan , bila aku nak jawab soalan (kertas) .. aku rangka ayat punya bapak panjang berjela sampaikan tangan ta boleh kear ota aku kau tahu ? Senang cerita kan , otak aku dah karang ayat abcdefghijklmnopqrstuvwxyz tapi tangan aku tak sempay ejat tau ! dia baru abcdefghijklmno .... * krik kri*

JADI CIKgu menyangka yang aku tak reti eje :'( padahal aku tertinggal huruf. Tapi kan , gila arr kalau tertinggal banyak giler hurup macam mana an ? benda ni terjadi bebebebeberapa kali lah jugak smpaikn cikgu aim aku. macam masa tu tau , cikgu suruh hafal perbezaan mitosis dengan meiosos. eh miosos ? mios eh salah lagi. meiosis .lepastuan uaall , cikgu cakap

"sulaika , macam mana eja meiosois" . Dan aku macam ... apkah aku yang kena ? tadikah sangat ke aku ni. haha. tapi aku eja jugak. PATU CIKGU CAKAP NASIB BAIK BETUL . pfff . masa tu pula , aku jawab mid-year exam . aku ej;alah protien menjdi protein. Actually , aku condident gier ejaan aku tu. SEKALIMASA , cikgu tanda kan .....

"sulaika , macam mana eja protien /"
"p r o t e i n"
apa dia?
"p r o t e i n"
"

kawan sebe;ah au cakap : salah lah wei. protien baru betul

dan aku macam .......... selama ni aku salah lah err ? aigooo haha. jadikan bila aku rasa menjadi trend pulak tulis eh taip tanpa backspace ni , so aku pon buat. jadi uall nampa tak kebangangan aku taip entah hapehape ni ? aku nampak. boleh uall nyatakan ; <-- ni huruf apa ? huahua . DAN aku geram sebab bila aku tekan caps lock , dia macam ta reti baasa. Coz that , ada yang terbanyak besar ~ huahua . bahay ok ual nak jawab espiyem macam ni tahun depan. demam seminggi pemeriksa. kau nampak tak aku tulis seminggi tu ? hahahahahahahahahaha ~

***

Ok .. ni aku nak luah rasa lah. MAA WIthout backspace lagi uall. angan ingat i tak larat. It about REPORTER 1! AKU reporter sekolah actuallly *agaknya lah* . AKu pernah tanam azam nak jadi reporter magazine m perempuan. Aku pon dah ada pengalaman sikit-sikit masa s3ekolah ni. tapikan , aku fikir kerja wartawan ni tak dihargai ! *kecuali wartawan melodi , galaksi , dan yang kiat bergosip memang tak patut dihargai @_@ <-- emo*. Contoh lah kan , wartawan yang buat artikel fesyen , isu dan ballalala. aku rasa kerja dia asyik nak buat appoinment aja. Janji dengan orang tu orang ni . kadang2 batal ! dan aku rasa , orang fikir ang wartawan ni penyibuk hidup diaorang.

Ok , aku bagi satu keadaan , wartawan nak temuramah doktor pakar ataupon bissnes man. uall taulah kera <-- huahua. Uall tau ah kerja doktor dengan issness tu sibuk amat ! Wartawan kene buat appoimen banyak kali untuk temuramah sedangkan dateline dekat tamat ualllll ! how tey handle it uguys ? asyik kene marah dengan boss. lepastu , dapat pulak orang yang nak ditemuramah tu , bongkak giler. mema ^$%^$& . mentang2 wartawan kejar dia. pikir hot ? hotak lu ~

TAPI Bia gambar dengan artikel dia masuk majalah , bajet nya ya amattttt ! frame agi uall. hamboi. Jasa wartawan ? eh ada . selain dari gaja yang entah berapa tuh , ada lagi. nak tau ? dekat atas artikel yang diaorang buat tu aan ada nama diaorang that i guess 0.5 cm je kod. sedeh. ada sapa nak ambik kesah siapa wartawan nya ? yang masyarakat tau , baca saja.

Entah lah , apa yang aku merepak ni . =.=" . aKU SUKA JADI WARTAWAN TAPI tak nak buat selalu. tak banyak u msa untuk family lah. kerja nak kera kejar orang je. eh ayat aku -_- . OK mungkin ta semua orang . tak semua wartawan. tapi aku yakin , mesti ada kan ????????


kbye.











0 comments on "Taip tanpa Backspace"

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal