Pages

Thursday, August 1, 2013

Nak borak macam tak borak

Posted by ika sulaika at 10:28 PM


Hai awak awak semua. Saya update lagi. Tetiba saya rasa nak bersopan santun hari ni. Nak "saya2-awak2" boleh kan. Esok jumaat dan sekolah saya tak berapa nak belajar sebab esok ada majlis khatam al-quran dan penyampaian hadiah koko. Haip , sye bekas pelajar aktif kelab persatuan tau. Bila masa tah saya aktif haha. Awak2 , banyak nya saya nak cerita dalam blog. Tapi saya tak boleh lakukan. Awak nak sebab. Sebab saya kene fikir 3 kali dulu. Kadang2 memang saya nak tulis tentang hati dan perasaan , keperasanan tapi ini public blog. Saya takut rahsia terbongkar. Tak ada lah takut sangat. Cuma tak selesa. Nasib saya ada private blog. k habis mukadimah.


Awak2 , saya masih terfikir. Sye nak update pasal apa hah ? susah pulak nak taip sambil fikir. Eii skema nya ayat saya. Tak apa hari ini je. OK lah saya masih nak fikir. Sambil2 tu  saya persembahkan muka saya nak pergi sekolah a few week ago.


https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/71755_498498036893855_55645287_n.jpg

Aucakk guys , tanjat tak ?

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/33842_498497903560535_174995758_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1000744_498497723560553_1863219832_n.jpg 


Ayat facebook saya tadi


kembali pada normal lebih seronok lebih bahagia

***

Wei diri sendiri , kau dengar sini , bukak telinga berinci-inci..
gelodak remaja
selagi engkau hidup dengan nafas remaja
waima engkau sebaik manusia
waima prinsip tersusun di kepala
engkau tetap tak boleh lari dari gelodak jiwa
kembali kepada dulu lebih bahagia


***

Sye rindukan ika sulaika 15 tahun
Ika , kau bukan lah buduh mne. pemalas je
Ika , kau bukan la semengada mne
kbye

  ***

hehe kenapa saya tulis macam tu ? eh perlu ke bagitau awak? haha. Saya ni ada satu perangai yang kadang2 saya menyampah lah jugak. Bila saya dalam mood sedih tanpa sebab .. ayat2 sya , mte sye , kelakuan saya semua layu. Lepastu update status entah apa-apa. Kadang2 tuh tetiba je rasa lonely lepas tengok drama nangis2 , novel sedih2 , dengar lagu sedih. Padahal saya ok. Hahhhh ni mesti sebab hati saya lembut *pitam*


https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/64845_498497016893957_505120193_n.jpg

Blogger yang saya minat

bila awak ialah pengikut blog saya yang dah tutup tuh (cek-chiqa) , mesti awak tau macam mana tahap saya suka baca blog orang lain. Saya memang suka baca pasal life orang yang saya adore. Bila something tuh sye boleh ambil and amalkan  saya akan ambil. Saya suka baca blog pasal life daripada gosip artis yang tak pernah surut , tips nasihat2 , review product and bla bla. Tapi saya baca lah jugak :) Awak nak bukti ? dah banyak personal blog yang saya baca daripada awal MEREKA berblog. Yuyu zulaikha , Fatin liyana , irene nadia , aimie diyanna , erna ziana , shahrin cool , pojiegraphy , yuyu johanna , ima sahaja , sarah joharry , iqa malik , engku sulwani , hazanis dan saya dah tak ingat lagi. Ramai lah ! OK kat bawah ni blogger yang saya sungguh minat. Sungguh giler ni.

Sepet88 25 tahun *dia selalu update dan saya tak pernah berjaya habiskan baca blog dia sebab banyak sangat. Giler aku nak baca banyak2 ?*

Aimie Diyanna 19 tahun * Bahasa dia sastera. Saya suka. Bila dia sedih , dia akn luahkan dekat blog dan ayat dia meluncur laju dalam hati saya. Tapi bila dia update pasal boipren dia mse tengah couple lah .. dia agak mengada sikit lah. bucukk bucukk bucukk bucukk. Yang tu saya geli. sorry aimie. gurau2 je*

Syaa 18 tahun *bahasa dia kan sastera yang sempoi2 , sakai2 , gangster2. Tuh yang best biler layan. Cuma saya kurang selesa bila dia gurau kasar dengan kawan dia. Berbabi-babi*
 

Sekarang ni saya nak banyak follow blogger remaja lalaki yang kaki blog dan blogger luar negara. Suggest lah kat saya. Ya Allah , dah 10:15 pm ? cepatnya masa berlalu. Saya nak cerita lagi ni tapi next time maybe. Oh ye , kalau paly baca blog sya *klau sme dengan tak mungkin* , thanx sangat. Farcheese powder dah sampai :) saya makan dengan jemput2 tadi. Sedap ! 

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/1012827_498497790227213_1334863263_n.jpg 

Ok daaa~


0 comments on "Nak borak macam tak borak"

Post a Comment

 

IKA SULAIKA Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal